Тя – жената и мястото й в съвременния град

Съвременната жена – смела, силна и решителна. Жената, която с труд и отдаденост покорява върховете на кариерата, с топлота и грижа отглежда деца, с финес управлява стотици хора, тази, която твори красота с лекота! 

И тази, която ежедневно прекосява софийските тротоари, за чиито деца няма място в детските градини, която се притеснява да се движи вечер по недобре осветените участъци на града, която не издържа финансово и икономически на повишаващите се цени на наеми и жилища…

На 12.06.2024 г. жените от фондация „Спаси България“, с подкрепата на Фондация Фридрих Еберт, организираме форум, който поставя основни въпроси за Жената и мястото ѝ в съвременния град. 

Събитието ще събере дами от различни професии на една трибуна, за да направим широка дискусия по теми, касаещи модерната жена.

·       Готова ли е София да посрещне жената на 21-вото столетие и да отговори на всичките ѝ социални и икономически нужди;

·       Как се чувства жената ежедневно в разноликия град;

·       Има ли потенциал съвременният град да осигури безопасна и достъпна среда за жените и техните семейства;

·       Открива ли жената своето вдъхновение в града, за да изрази тя своя талант;

Отворена дискусия ще провокира всички гости да вземат участие и да дадат коментари относно проблемите, които виждат в ежедневието си.

Архитекти и инженери ще поговорят как тези проблеми биха могли да се превърнат в решения, за  да заживеем в градска среда в която на всяка от нас е приятно да живее, твори и работи.

Събитието се провежда под патронажа на г-жа Надежда Бачева, зам. кмет по социални дейности и интеграция на хора с увреждания.

Oчакваме ви!

·       📅 12.06.2024 г. /сряда/

·       🕕Начален час: 18:00 ч.

·       📍 Български културен център, ул. Веслец №13, София https://maps.app.goo.gl/dco4rRP1iYHgAbuA9

Ще публикуваме пълната програма на форума съвсем скоро.